Most itt vagy: > Bemutatkozom

SÁRÁNDI TIBOR


       Műszaki végzettségű köztisztviselő vagyok. A festészet, szobrászkodás, barkácsolás és egyéb kreativitást igénylő elfoglaltság a hobbim. A festészettel 1997-óta foglalkozom komolyabban, de csak amatőr szinten, szabadidőmben. A technikámat autodidakta módon szakkönyvek segítségével fejlesztem. Kezdetben, a magam számára tetsző képeket festettem le, de az utóbbi időben a festményeimet megpróbálom komponálni, hogy egy kicsit többet adhassak magamból.

       Hiszem, ha az embereket sikerül megállítanom egy-egy képem megtekintésével, egy kicsit elgondolkodtatni, már tettem valami olyan pozitív dolgot, ami egy kis lépés arra, hogy az emberek megnyíljanak a kultúra iránt. Festés közben folyton gondolkodom, és az jár a fejemben, hogy vajon milyen pozitív érzést tudok átsugározni a nézőbe, aki hajlandó megtekinteni az alkotásaimat. Én tudom magamról, hogy amióta festek, azóta egy kicsit empatikusabb lettem másokkal szemben. De az alkotás segít abban is, hogy el tudjuk fogadni önmagunkat és a sorsunkat és pozitív érzéssel tölt fel a mindennapok szépségének megtalálásához.

       Sajnos a kenyérkereset és a társadalmi elvárásoknak való megfelelés miatt nincs időm rendszeresen alkotni. Így sajnos nagyon nehéz fejlesztenem a képességeimet és nincs is mindig egészséges alkotókedvem. Gyakran szenvedek az alkotás hiányától, és gyakran mikor megtehetem, fásultan ülök a vászon előtt és nem jön az "alkotó-láz". Utána napok kellenek, mire újból rám tör a vágy a festéshez. Sajnos ez az érzés a hétköznapjaimra is rányomja a bélyegét. Ezen mindenképpen szeretnék változtatni és ezért tartom fontosnak, hogy megmutassam műveimet az embereknek.

       Szükségem van a visszajelzésre, ami erőt adhat a változtatáshoz...